نحوه کاهش گاز مصرفی و کاهش هزینه‌ها در محیط کار

نحوه کاهش گاز مصرفی و کاهش هزینه‌ها در محیط کار

Rate this post

مصرف بی‌رویه گاز نه فقط در خانه، بلکه در محیط کار هم بسیار اشتباه است. آیا می‌دانستید هر بار که گاز شهری یک خانه قطع می‌شود، به خاطر استفاده بیش از حد یک فرد دیگر است؟ صرفه‌جویی در بهره‌برداری از انرژی گازی، وظیفه شهروندی و انسانی ماست.

امروزه منابع گازی با محدودیت روبرو هستند و هزینه‌ حامل‌های انرژی نیز در حال افزایش است. در چنین شرایطی هزینه قبوض هم صعودی بوده و صرفه‌جویی، علی‌الخصوص در محیط‌های کار که شلوغ هستند، به یک امر ضروری تبدیل شده. از طرف دیگر، مصرف بی‌رویه از این منابع می‌تواند موجب تولید گازهای خطرناک و آسیب به محیط زیست هم بشود.

در این مقاله قصد داریم در خصوص نحوه کاهش گاز مصرفی و کاهش هزینه‌ها در محیط کار صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.

راه‌های کاهش گاز مصرفی

راه‌های کاهش گاز مصرفی

گاز شهری از 50% هیدروژن، 20 تا 30% متان، 7 تا 17% کربن مونوکسید، 3% دی اکسید کربن، 8% هیدروکربورها و 8% ناخالصی‌های دیگری همچون گوگرد، بخار آب، اسید سیانیدریک و غیره تشکیل شده است. تولید بیش از حد این گازها می‌تواند خطراتی برای محیط زیست و سلامت ما در بر داشته باشد.

اگر سلامت محیط زیست، نیاز دیگران به منابع انرژی و این دست مسائل چندان برای شما مهم نیست، مطمئناً به صرفه اقتصادی هزینه‌های خود اهمیت می‌دهید. توجه داشته باشید که کاهش گاز مصرفی می‌تواند تأثیر قابل توجهی در پایین آمدن مخارج شرکت یا دفتر کار شما داشته باشد.

برای پیاده‌سازی الگوهای مناسب جهت کاهش گاز مصرفی و کاهش هزینه‌ها در محیط کار نیز نیازی به نوآوری تازه‌ای ندارید، چراکه چند راهکار مشخص پیش روی شما وجود دارند.

اصلاح الگوی مصرف

این گزاره درست است که سهم زیادی از صرفه‌جویی در مصرف گاز، به عهده سازندگان ساختمان است که در ایجاد تأسیسات، نکات مهم را رعایت کنند. با این وجود، الزام اصلاح الگوی مصرف توسط کاربران همچنان به قوت خود پابرجاست.

این یک حقیقت انکار ناپذیر است که الگوی مصرف در ایران و به صورت کلی کشورهای در حال توسعه، با کشورهای پیشرفته فاصله بسیار زیادی دارد. چنانچه شهروندان به خوبی یاد بگیرند که چگونه می‌توانند مصرف منابع گازی خود را کاهش داده و این فرهنگ را بپذیرند، علاوه بر صرفه‌جویی، می‌توانند هزینه‌‌های خود را نیز کاهش دهند.

این کاهش هزینه‌ها شاید در فضاهایی مانند خانه چندان قابل توجه نباشند اما در محیط کار که قبض گاز مبلغ هنگفتی دارند، اهمیت چشمگیری خواهد داشت.

عایق‌کاری مناسب

عایق‌کاری مناسب برای کاهش گاز مصرفی

عایق‌کاری به معنای ایزوله کردن یک محیط است. تفاوتی ندارد در فصل زمستان باشید یا تابستان، عایق کردن لوله‌های تأسیسات گازی، در سیستم‌های سرمایشی یا گرمایشی می‌تواند تأثیر قابل توجهی در جلوگیری از هدر رفت انرژی داشته باشد.

 استفاده از مصالح ساختمانی مناسب، اجرای پنجره‌‌ها، دیوارهای دو جداره و عایق بندی لوله‌ها مهم‌ترین کارهایی هستند که می‌توانید در راستای کاهش اتلاف انرژی انجام دهید.

عایق‌کاری شاید در وهله اول هزینه‌بر به نظر برسد اما در طولانی مدت متوجه صرفه اقتصادی بسیار زیاد آن خواهید شد.

درزگیری در و پنجره‌ها

خیلی از محیط‌های کاری در ساختمان‌های قدیمی برپا شده‌اند که از در و پنجره‌های غیر اصولی استفاده می‌کنند. قالب‌های فلزی، شیشه‌های تک جداره و درهای چوبی قدیمی که درزهای زیادی دارند در چنین شرایطی موجب هدر رفت انرژی و نیاز به مصرف گاز بیشتر می‌شوند.

اگر برای شما امکان پذیر است، برای جلوگیری از هدر رفت انرژی، بهتر است در و پنجره‌های قدیمی را با نسخه‌های مدرن و بهینه تعویض کنید، در غیر اینصورت یک درزگیری ساده و اصولی، کمترین کاری است که می‌توانید برای کاهش گاز مصرفی انجام دهید.

جایگزین کردن وسایل گرمایشی استاندارد

جایگزین کردن وسایل گرمایشی استاندارد

تجهیزات و لوازم گرمایشی قدیمی معمولاً سرانه مصرف گاز بسیار بالایی دارند و شاخص هدر رفت انرژی در آن‌ها بالا است. این در حالی است که لوازم جدید و مدرن بازدهی بسیار بیشتری داشته و با کمترین میزان ورودی، بیشترین خروجی را به شما ارائه می‌کنند.

از این رو یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید برای کاهش گاز مصرفی و صرفه‌جویی در هزینه‌های محیط کار انجام دهید، جایگزین کردن تجهیزات گرمایشی قدیمی، با لوازم و استاندارد جدید است.

استفاده از تجهیزات هوشمند

امروزه در عصر هوش مصنوعی به سر می‌بریم و خیلی از فرآیندها را می‌توانیم با خیالی آسوده به ماشین‌ها بسپاریم. یکی از بهترین کارهایی که می‌توان برای کاهش گاز مصرفی انجام داد، کمک گرفتن از تجهیزات هوشمند جدید، برای کنترل میزان مصرف است.

امروزه سیستم‌های کنترل هوشمند موتورخانه وارد بازار شده‌اند که می‌توانند متناسب با برنامه ریزی قبلی، میزان مصرف را به خوبی مدیریت کرده و باعث کاهش هزینه‌ها شوند. این نوع لوازم همچنین می‌توانند در غیاب شما، به صورت اتوماتیک دستورات لازم را اجرا نمایند.

این تجهیزات هوشمند میزان مصرف را مشخص کرده و اعداد دقیقی را به شما نمایش می‌دهند. بنابراین به درستی از وضعیت گاز مصرفی خود آگاهی پیدا خواهید کرد و می‌توانید راهکار مناسب جهت کاهش آن را پیاده‌سازی نمایید.

تنظیم کردن دمای آبگرمکن

تنظیم کردن دمای آبگرمکن

احتمالاً! شما هم همینطور هستید که وقتی شیر آب گرم را باز می‌کنید، حرارت به قدری بالاست که مجبور می‌شوید مقداری آب سرد را هم به جریان آن اضافه کنید.

گرچه این یک عادت قدیمی است اما کاملاً اشتباه بوده و به خاطر تنظیم نبودن دمای آبگرمکن اتفاق می‌افتد. گرچه کسی توجه چندانی به این مسئله ندارد اما دمای مناسب آبگرمکن‌ها می‌بایست بین 45 تا 48 درجه باشد. با این کار می‌توانید میزان قابل توجهی در گاز مصرفی صرفه‌جویی کرده و هزینه‌های خود را نیز پایین بیاورید.

استفاده از سیستم هوشمند کنترل موتورخانه می‌تواند به خوبی دمای آبگرمکن‌ را تنظیم کند و نقش مهمی در مصرف بهینه انرژی گازی داشته باشد. چنانچه ساختمان محیط کار شما به این لوازم هوشمند مجهز نیست، پس وقت آپدیت کردن رسیده!

سرویس کردن به موقع لوازم گرمایشی

سرویس کردن به موقع لوازم گرمایشی جهت کاهش مصرف

بسیاری از قطعات لوازم گرمایشی مصرفی هستند، یعنی در طول زمان مستهلک شده و نیاز به تعویض یا تعمیر دارند. هرچقدر تجهیزات شما فرسوده‌تر باشند، رفته‌رفته میزان مصرف آنان نیز افزایش پیدا می‌کند.

تعویض فیلتر هوای کثیف، تعویض واشرهای، جایگزین کردن رگلاتور، رسوب گیری لوله‌ها، آزاد کردن مسیر حرکت جریان آب و غیره باعث می‌شود تجهیزات شما به درستی و مانند روز اول به فعالیت خود ادامه داده و تحت فشار، مجبور به استفاده بیشتر از انرژی نباشند.

توجه داشته باشید که فرقی ندارد تجهیزات گرمایشی شما مدرن و پیشرفته باشند یا قدیمی، سرویس کردن سالانه آنان الزامی است، زیرا در غیر اینصورت بازدهی کاهش یافته و هزینه قبوض شما افزایش پیدا می‌کند.

استفاده از سیستم‌های گرمایشی تابشی

واقعیت این است که در فصول گرم سال، شما برای تأمین آب گرم محیط کار، حتی می‌توانید به استفاده از گاز نیازی نداشته باشید!

اشعه خورشید طبیعی‌ترین و اصلی‌ترین منبع انرژی روی کره زمین است که به رایگان در اختیار شما قرار دارد. با استفاده از سیستم‌های گرمایشی تابشی (آبگرمکن‌های خورشیدی)، می‌توانید تا حد زیادی انرژی گرمایی مورد نیاز خود را تأمین کرده و کمتر از منابع گازی استفاده نمایید.

همچنین در فصول سرد سال، با باز کردن پرده‌ها و اجازه دادن به ورود نور خورشید، می‌توانید تا حد زیادی گرمای منزل را تأمین کرده و شعله گاز بخاری را روی کمترین حالت قرار دهید.

امروزه تکنولوژی‌های جدیدی از آبگرمکن‌های خورشیدی وارد بازار شده‌اند که به سادگی در دسترس شما هم قرار دارند. با استفاده از این سیستم گرمایشی جدید و بهینه، می‌توانید باعث کاهش گاز مصرفی و پایین آوردن هزینه‌ها در محیط کار خود شوید.

تغییر الگوی رفتار کارکنان

یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانید برای کاهش گاز مصرفی انجام دهید، اصلاح فرهنگ مصرف در میان کارکنان و نظارت روی آن ها است. چنانچه همکاران شما در محیط کار به درستی قواعد صرفه‌جویی را رعایت کنند، می‌توانند به شکل قابل توجهی هزینه‌های قبوض را پایین بیاورند.

این کار نیازمند جا انداختن یک فرهنگ سازمانی و تشکیل دادن یک سیستم نظارتی مبتنی بر تشویق و تنبه دقیق است.

استفاده بهینه از فضا

اگر می‌خواهید مصرف گاز در محیط کار بیش از پیش کاهش پیدا کند، باید فضاهایی که نیاز چندانی به گرما ندارند را مسدود کنید. واقعیت این است که احتیاجی به روشن بودن سیستم گرمایشی اتاق‌های خالی یا فضاهایی که زیاد از آن‌ها استفاده نمی‌شود، نیست! بنابراین انرژی گرمایی را هدر ندهید و گاز بیهوده مصرف ننمایید تا هزینه‌های شما نیز پایین بیایند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم رایج‌ترین و بهترین راهکارهای کاهش گاز مصرفی و پایین آوردن هزینه‌ها در محیط کار را با شما در میان بگذاریم. استفاده از تجهیزات مدرن، عایق‌کاری، دقت به رفتارها و الگوهای مصرف و غیره، از جمله کارهایی هستند که می‌توانید در این راستا انجام دهید.امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن